Huldra på Helgøya – et vandreteater. Har de siste årene vært satt opp 2 ganger pr. sesong. Årets oppsetning er ennå ikke helt bestemt når eller om det blir, vent å se!!

Vandreteateret er en oppsetning bestående av sagn, sang, dans, fortellinger og drivende felespill av fantastiske Martine og Jørgen Kraft. Men her finnes også flinke lokale aktører som Gina Gubberud og Geir Martinsen, samt «lokale» Huldrejenter. Dansere fra Ringsaker kulturskole. Sanger Therese Duenger, «profesjonell hulder» Hilde Johanne Aafoss på bratsj og sang og forteller Elisabeth Stai. Historien handler om sjølveste huldra, den fagre og lekende, som forsøker å lokke med seg gjetergutten inn i sitt eget underjordiske rike. Det er samtidig en opplevelse på gamle stier og veier på Helgøya og fortellinger om folk som har levd her før oss.