Vi skreddersyr aktiviteter for alle typer arrangementer og for alle typer aldre og anledninger! 

Vi kan tilby aktivitetspakker til alle typer arrangement, som f.eks. utdrikkingslag – se Klatreposten. Det kan også være bedrifter som ønsker å gi sine medarbeidere ny energi og mer giv. Eller som en opplevelse i etterkant av et stort prosjekt, eller en takk for god innsats gjennom året, til sine ansatte. I tillegg til klatring kan vi tilby andre teambuilding-aktiviteter som kassestabling, øksekasting, stylter. Disse aktivitetspakkene kan kun bestilles utenom Klatreparkens ordinære åpningstider. Vi har også egne opplegg for skoleklasser, lag- og foreninger. Ta kontakt med oss, så legger vi planen for en magisk dag sammen!

Å klatre i Helgøya Klatrepark kan i seg selv gjøre at man gir hverandre mye positive tilbakemeldinger og forstå at man kan klare mer enn man tror!

Huldra på Helgøya – et vandreteater!!

Et vandreteater av Elisabeth Stai, som tar deg med fra Gapahuken i Klatreparken til Huldrehølet på toppen av Helgøya. Historien handler om sjølveste huldra, den fagre og lekende, som forsøker å lokke med seg gjetergutten inn i sitt eget underjordiske rike. Det er samtidig en vandring på gamle stier og veier på Helgøya og forteller om folk som har levd her før oss.

Handlingen foregår i det vakre, bølgende Mjøslandskapet der det jordnære rår. Men her finnes det mer mellom himmel og jord enn det man ser ved første øyekast…

Vandreteateret er en oppsetning bestående av sagn, sang, fortellinger og drivende felespill av fantastiske Martine og Nils Jørgen Nygaard Kraft. Se mer av Martine og Nils Jørgen på deres egen side her. Men her finnes også flinke lokale aktører som Gina Gubberud (huldra) og Geir Martinsen (gjetergutten), dansere fra Kulturskolen i Ringsaker. Totalt er det 10 aktører involvert.

Vandreteateret foregår selvfølgelig utendørs, og til dels litt ulendt terreng. Lurt med gode sko og klær etter været!

Forestillingen har nå blitt satt opp hvert år i 5 år. Det er bare plass til ca 50 pr forestilling og det koster kr 350,- pr. person. Forestillingen er med servering, før, under og etter forestillingen. Det er også muligheter til å bestille egne forestillinger, for større grupper, hvis dette er ønskelig.

Årets forestilling er ennå ikke helt bestemt, men vil bli bestemt rett på nyåret i 2024 – vi har 10 års jubileum i 2024, tidspunktet vil bli fra kl. 1900 – 2100.

Det er oppmøte ved Gapahuken, rett ovenfor Klatreparken. Varighet: ca 1,5 time. Hvis spørsmål ta kontakt på tlf: 415 47 540 eller send e-post til post@helgoyaklatrepark.no

Bestill billetter via denne lenken; https://visitinnlandet.screenbooking.com/Huldretur

Naturstien

Naturstien vår ligger i naturskjønne omgivelser, lett turterreng og på en gammel sti og vei, rett ovenfor Klatreparken. Den går i sirkel, og de fleste starter og slutter ved Gapahuken i Raknerudskogen. Den er på ca 900 meter, består av 14 poster med ulike emner og byttes ut to ganger i året. Oppgavene finner dere i Gapahuken og Klatreparken. Det er mulig å sette opp egne spørsmål hvis man ønsker dette i eget selskap for en kveld eller dag. Naturstien er for alle og den er gratis. Den er tilgjengelig hele året gjennom.

Mange muligheter

  • Vi kan tilby mat i Helgøya klatrepark, f.eks. vår egen kyllingwok m/småpoteter, rømme og chillisaus laget på store bålpanner. Vi samarbeider med flere lokale matleverandører, så her er det nesten bare fantasien som setter begrensninger. Har du et ønske om noe spesielt, bare spør!

  • Hjemmelaget kringle med bålkaffe.

  • Overnatting (Hoel Gård, Klatrehytta, Hønsehuset, telt).

  • Aktivitetspakke i tillegg til klatring: kassestabling, pil og bue, øksekasting, stylteløp, appelsinskyting og diverse samarbeidsoppgaver.

  • Ribbkjøring til Helgøya fra Hamar, Gjøvik og Brumunddal.

  • Frakt fra Helgøya Maritim til Helgøya Klatrepark (buss eller biler).

  • Guidet huldretur

  • Det er kajakk- og sykkelutleie ved Tingnes (Infoteket).

Gapahuken

Gapahuken i Raknerudskogen er i utgangspunktet åpen for alle og kan brukes av alle. Men ønsker man den alene så må den og plassen rundt bestilles av oss. Den kan bestilles til forskjellige typer lag, f.eks. barnebursdager, vennelag, bedrifter og foreninger. Her kan man ha med mat selv eller bestille mat gjennom Helgøya Klatrepark AS. Her kan man bare gå innom å benytte seg av de fasiliteter som er, som f.eks. skinn å sitte på, bålplassen og ved, lys, renovasjon og utedo. Hvis man bare er innom en tur er det hyggelig om man forlater stedet ryddig slik at det blir koselig for nestemann som kommer. Naturklatrejungelen som er på stedet kan brukes av alle. Det er en zipline på området, men den er ikke til allment bruk – kun etter bestilling.

Huldretur

Huldretur er en guidet tur innover på Helgøya, start og mål i Gapahuken eller fra Klatreparken. På denne turen fortelles det interessant lokalhistorie og spennende huldrefortellinger. Turen inneholder også noen magiske og mystiske opplevelser! Om høsten, vinteren og våren går vi med fakler. Turen passer for alle, barn og voksne, gjerne sammen! Turen gjøres kun på bestillinger.

Overnatting

Helgøya Klatrepark kan tilby mat og overnatting i Svevetelt ved Gapahuken. Vi har 5 svevetelt (plass til 3 voksne personer i hvert telt), teltene kan leies av oss og kan i utgangspunktet settes opp der du ønsker det (fortrinnsvis her på Helgøya og helst i nærheten av Klatreparken). For priser se Klatreposten eller ta kontakt på post@helgoyaklatrepark.no. Vi kan servere middag og frokostpakker. Overnatting i Lavvo er kun for grupper som bestiller klatring. Gapahuken ligger rett ovenfor Klatreparken. Vi har også et lite Hønsehus med sengeplass til ca 12 personer. Det ligger nede på gården og kan leies ut etter avtale (ligger også ute på Airbnb). Ved bruk av medbragt telt henviser vi til Friluftsområdet på Skurven, rett ved Mjøsa på Helgøya.

Kontakt oss

Kontakt oss på post@helgoyaklatrepark.no

«Helgøya Klatrepark gir veldig god service, her er det aktiviteter for alle, og vi fikk definitivt utfordret komfortsonen vår!»

GJEST • KLASSETUR

«Supert for samhold og lagarbeid i et firma!»

GJEST • TEAMBUILDING FOR FIRMA